Frivillighed

Læs om aktivitet og frivillige

Aktivitet og Frivillige

I "Aktivitet og Frivillige" vægter vi meget frivilligheden højt; det gælder både på aktivitetscentrene samt på plejecentrene i kommunen. I praksis betyder det, at medarbejdere og frivillige samarbejder hver eneste dag. På denne måde høster vi det bedste fra begge verdener. Vi vægter et levende frivillig-miljø med gode samarbejdsaftaler og positiv sparring.

Frivillige Roller/Jobs

Centerrådene - stil gerne op

Der eksisterer centerråd på både aktivitetscentrene og plejecentrene, og de har status af foreninger. Frivillige har valgt at stille op og bliver valgt ind i centerrådene på en årlig generalforsamling, og disse frivillige er kernefrivillige, som har meget stor indflydelse på aktiviteterne - og dermed trivslen det enkelt sted. Har du lyst til denne form for frivillighed, er der til enhver tid mulighed for at melde sig på det enkelte center. 

Holdledere - der er brug for dig

De forskellige aktivitetshold på centrene har brug for en holdleder til at holde sammen på holdet. Har du lyst til denne rolle, tager centrene gerne imod; der er brug for dig! Ønsker du at vide mere, vil centrene gerne fortælle om mulighederne det enkelte sted. Måske har du selv en idé til en aktivitet: Den hjælper centrene gerne med og gøre til virkelighed.

Frivillig på plejecentrene - kom glad

Der er også mulighed for at blive frivillig på kommunens plejecentre, f.eks. som hjælper på gå ture, cykel-pilot, brætspil-venner, bankohjælper, sanger eller musiker o.lign. 

Frivillige senior-venner

Brønderslev kommune har stort fokus på at forebygge ensomhed blandt 60-plus. Flere ensomme seniorer kunne bruge en "besøgsven". Kontakt gerne samværskoordinatoren (Se nedenfor), hvis du har lyst til og give lidt af dig selv.

Frivillige motionsvenner for demensramte

Har du 1 time om ugen at dele med en demensramt borger? og ser du glæden ved bevægelse? så kontakt gerne demenskoordinatoren (se nedenfor). Du vil få en grundig oplæring, og du vil helt sikkert gøre en stor forskel for både demensramte og pårørende.

Aktuelle Frivilligjobs

Følg gerne aktivitetsområdet på Facebook og frivilligjob.dk. Her slås også aktuelle frivilligjobs op, måske er her lige et job for dig.

Kontakt

  • Rosendalcentret, Agersted - Dr. lund, Charlotte Mikkelsen, tlf.: 25 23 67 19
  • Stengårdscentret, Hjallerup, Anne Marie S. Christensen, tlf.: 20 96 42 13
  • Grønningen, Brønderslev, 
  • Tværgående samværskoordinator Helle Brix, tlf.: 23 62 14 50 
  • Demenskoordinator i Vest Vivi Ahmio Møller, tlf.: 99 45 46 99 
  • Demenskoordinator i Øst Helle Rasmussen, tlf.: 99 45 49 51
Opdateret 5. september 2022